MiniMengely logo

Gazdit keresünkGazdit keresünk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Kutya hírekKutya hírek (W)ebnapló(W)ebnapló SikertörténetekSikertörténetek Kutyatartási tanácsokKutyatartási tanácsok Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól

FórumFórum FotóalbumFotóalbum LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Számlaszám és adószám
BANK INFO:
Beneficiary Name: NOÉ ÁLLATOTTHON ALAPÍTVÁNY
BANK NAME: OTP BANK RT
Address: H-1102 Budapest, Kőrösi Csoma stny.
SWIFT: OTPVHUHB
IBAN HU66 1171 0002 2008 4606 0000 0000
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Forte - Küzdelem életre halálra!
2016.04.04.
Forte - Küzdelem ÉLETRE - HALÁLRA!
Nagyjából 1 hete láttuk meg azokat a képeket, ahol egy apró fekete kiskutya magatehetetlenül, bénán, sebekkel teli testtel fekszik Bánhalmán egy árokban. A látvány már önmagában torokszorító, de amikor azt is elolvastuk, hogy szerencsétlen apró lélek már minimum egy hete van ilyen állapotban egyedül, valószínûleg egy autógázolás miatt ... Egy hete a fájdalmaival, a félelmeivel, a reménnyel mindannyiszor amikor feltûnt egy ember vagy egy autó és a csalódottsággal amikor az sem segített neki ... De túlélte, erõs volt! Legyõzte a fájdalmat és a reménytelenséget! Tudtuk az Õ és a NOÉ sorsa akárhogy is de összeforrt, MiniMenhely projektünk védence lett. Nevet adtunk neki Forte lett!

Azonnal õrült telefonálás, szervezés. Kiderült, hogy a kicsi már nincs az árokban, 1 hét után eljutott a hír a kisújszállási állatvédõkhöz, akik azonnal kimentek és megkeresték szegényt. Sokat tenni õk sem tudtak, de nem hagyták ott, melegbe és biztonságba került. Sõt mire mi bekapcsolódtunk a történetbe egy támogatójuknak köszönhetõen már egy Budapest környéki állatkórházban volt. Sebeit ellátták, elkészültek az elsõ röntgenek. És vártak, vártak a csodára, hogy valaki a kicsi hóna alá nyúl, gondoskodással, hellyel, ellátással és nem utolsó sorban anyagiakban. Az már a sima röntgenen, a kutya testét borítós sebeken, felfekvéseken, kimarásokon is látszott, hogy a sérülés régi, minimum 1-2 hetes. Ez nagyon sok, ha gerincsérülésrõl van szó. Tehát az, hogy valaha is újra járjon ... nos ehhez tényleg CSODA kell. Mi pontosan tudjuk, hogy vannak CSODÁk és hiszünk is bennünk. De az biztos, hogy hosszú távra kell berendezkedni vele kapcsolatban. Gerincmûtétre van szükség - nagyon drága, Elõtte, hogy pontosan lássuk mivel állunk szembe egy MR vizsgálatra - nagyon drága. Egy béna kutya ellátása mind idõben, mind helyben, mind anyagiakban súlyos dolog. Felelõtlenül nem ígérhetünk Neki semmit. Tehát tovább az õrült szervezéssel. ideiglenes befogadó felkutatása, aki van annyira elhivatott és "õrült", hogy a saját otthonában, a saját idejével, lelkével, kezével és életével belevágjon. Van ilyen õrült, Õ Emese. Egy pipa, mûtét után van helye! Fizioterapeuta felkutatása, aki vállalja, hogy a mûtét után, akár háznál, hetente többször, kiemelt szaktudással kezeli Õt és megtanítja a mindennapos fogásokra az ideiglenes befogadóját. Szentkuti Orsolya, aki már így is hihetetlen sokat segít nekünk, mert hetente 2x kezeli a NOÉs kutyusokat ismét a segítségünkre sietett és azonnal megszervezte a leendõ fizios segítõ csapatunkat. Második pipa!
Pénteken már szaladtunk is vele az MR vizsgálatra, persze ebben is volt segítségünk, mert Mártiék vállalták a béna kutyus szállítását és a VetScan Kisállat Diagnosztika pedig a gyors és kedvezményes vizsgálatát.
Tulajdonképpen pénteken ott az MR vizsgálatra várva találkoztam elõször vele személyesen. Elég volt egyetlen pillantása, egy apró bizalommal teli mozdulata és tudtam jól döntöttünk. A vizsgálat után gondterhelt arcok, sötét homlokok. Nagy baj van. Egy ponton olyan súlyosan sérült a gerince, hogy gyakorlatilag nem látszik a gerincvelõ és rengeteg idõ eltelt. Orvosilag ebben a pillanatban az, hogy újra járjon, az esély szinte nulla. Láttam már sok dolgot magamban és pontosan tudom, hogy ami orvosilag nulla, az nekünk még bármi lehet. De van más baj is. Beékelõdött a vizelet, az egész hasüregét gyakorlatilag a húgyhólyag tölti ki és nem képes üríteni. Ez nagy baj, fõleg,mert a korábbi hírek nem errõl szóltak. Úgy tudtuk, hogy folyik belõle és nincs ilyen jellegû gond. Nagyon rossz, nem várt fordulat. Forte a hétvégére visszakerült az állatkórházba, katéter segítségével tud távozni a vizelet. Itt tartunk most.És arra várunk, hogy a mai napon összeérjenek a szálak: a pontos MR lelet, a legfrissebb információk a vizeletürítési képességérõl. Ha nem tud üríteni továbbra sem, akkor nem vagyunk képesek hosszú távon életben tartani ... Most néhány óra a feszült várakozásé és a reményé...
Nekünk Õ már most nagyon fontos és szeretnénk mindent, ami még neki is jó megtenni érte! Drukkoljatok neki, nekünk Angyalok ...

Forte költségei már most nagyon tetemesek, ezért hálásan köszönjük, ha anyagilag is részt veszel Forte esetleges CSODÁjában!

Közvetlen bankkártyás adományozás: http://adhat.hu/online/adomany/56790

A NOÉ Állatotthon Alapítvány MiniMenhely projektjének elkülönített bankszámla száma: OTP 11710002-20084606
Külföldrõl történõ utaláshoz:
NOÉ ÁLLATOTTHON ALAPÍTVÁNY
BANK NAME: OTP BANK RT
Address: H-1102 Budapest, Kõrösi Csoma stny.
SWIFT: OTPVHUHB
IBAN HU66 1171 0002 2008 4606 0000 0000

EURO számlánk: 11763103-13106883
Külföldrõl történõ utaláshoz:
IBAN: HU15 1176 3103 1310 6883 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPVHUHB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kõrösi Csoma sétány 6.

PayPal utalással: info@noeallatotthon.hu

Kérjük a megjegyzés rovatba beírni FORTE!

Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalán, melyre már SMS is küldhetõ!!!!!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle elõhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 250 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a T-Home és T-Mobile, valamint a Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhetõ el a szolgáltatás!
Hálásan köszönjük!

Megosztom a Facebookon