MiniMengely logo

Gazdit keresünkGazdit keresünk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Kutya hírekKutya hírek (W)ebnapló(W)ebnapló SikertörténetekSikertörténetek Kutyatartási tanácsokKutyatartási tanácsok Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól

FórumFórum FotóalbumFotóalbum LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Számlaszám és adószám
BANK INFO:
Beneficiary Name: NOÉ ÁLLATOTTHON ALAPÍTVÁNY
BANK NAME: OTP BANK RT
Address: H-1102 Budapest, Kőrösi Csoma stny.
SWIFT: OTPVHUHB
IBAN HU66 1171 0002 2008 4606 0000 0000
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
⇐ Válasszon a cikkek közül!
Feliratkozás hírlevelünkre:


Nyaralás kutyával, az elsõ beszámoló!
2016.08.11.
Ahogyan a múltheti cikkünkben írtuk, nem egyszerû dolog kutyával nyaralni menni... ezért gondoltuk, hogy elindítunk egy rövidebb cikksorozatot a saját és az általatok írt élménybeszámolók alapján, hogy hova érdemes és hova lehet menni nyaralni kutyákkal! Legnagyobb szerencsénkre már érkezett is egy szuper beszámoló Orsi tollából.. õk idén Bárándpusztára látogattak el és az írás, no meg a képek alapján úgy gondolom remekül érezték magukat :)


Nyaralás kutyával, avagy itt a meleg, hol pancsoljunk?
2016.07.31.
Kutyával nyaralni..vagy csak vízpartra menni évekig elég nehéz vállalkozásnak tûnt itthon. Aztán egyes hotelek, panziók stb. elkezdték felismerni, hogy aki a kutyájával szeretne együtt kikapcsolódni, valószínûleg egy igazán jól szocializált ebbel tenné ezt. Idén pedig végre már nem csak a Velencei tó partján, hanem már a Balatonnál is nyitottak kutyás fürdõhelyet :) A döntést abszolút pártoljuk..reméljük idõvel sok nagyobb város is csatlakozik még Fonyód mellé! :)


Miért születnek korunk cel-ebjei?!
2015.08.13.
Hogy születnek korunk cel-ebjei? Egyszerû, nem kell sok hozzá, mondjuk valaki hatodik helyezést ér el a meggymag távköpõ versenyen. Esetleg dobogón végez a wcpapír guriga toronyépítõ bajnokságon. De akár a „Ki mutat legügyesebben fityiszt” tehetségkutatón való részvétel is jó esélyekkel a celebek soraiba repíthet bárkit.


A szilveszter margójára...
2015.01.20.
Mialatt egyetemre jártam, 5 év telt el úgy, hogy a karácsonyi idõszakban nem a meghitt és békés ünneplés volt a legfontosabb, hanem a fejveszett magolás, hiszen az elsõ vizsgák már január 2-án megkezdõdtek. Nem volt kellemes, de elfogadtam, valamit valamiért. Mióta iskolás lett a gyermekem, a szabadságomat a suli szünetekhez igazítom, nincs több szeptemberi last minute utazás. Drágább így, de elfogadom, valamit valamiért.


Mi fán terem a szocializáció?
2014.11.21.
Induljuk ki abból a ténybõl, hogy napjainkban a kutyák már nem háziállatok, hanem társállatok. Sokszor már a témához kapcsolódó szókincsre is kényesek vagyunk, igyekszünk azt is finomítani, nem kutyát tartok, hanem kutyával élek, õ nem is a kutyám, hanem az én szõrös gyerekem, stb.


Mit kell tudni a szaporítókról?
2014.09.09.


Harap-utca három alatt
megnyílott a kutya-tár,
síppal-dobbal megnyitotta
Kutyafülû Aladár.
Kutya-tár! kutya-tár!
Kutyafülû Aladár!

Húsz forintért tarka kutya,
tízért fehér kutya jár,
törzs-vevõknek 5 forintért
kapható a kutya már.
Kutya-tár! kutya-tár!
Kutyafülû Aladár!


Az ivartalanításról
2014.09.02.
Tisztára bumeráng téma, de sajnos jelenleg még muszáj, hogy így legyen: az IVARTALANÍTÁS. Elõre leszögezném, hogy elkötelezett ivartalanítás párti vagyok, tehát ez egy ilyen irányban buzdító iromány lesz.


Pedigré nélkül 2.
2014.08.20.
Nézegetem a honlapot, olvasgatom a régi cikkeket. Ezt is 4 éve írtam. Még mindig vannak nálunk olyan kutyák, nem is egy, akik 4 éve is nálunk éltek a Minin már x ideje, amikor tollat ragadtam. Tényleg csak a fajtatiszta cuki-muki kölyökkutya a jó kutya? Ritkán akad olyan gazdi, aki nem fajtatiszta kölyköt szeretne, vagy fajtatiszta fiatal felnõttet. Persze erre mindenki azt mondja,hogy miért ne, hisz õket is kidobálják ma már és én is tudom,hogy ezeknek az örökbefogadásoknak örülni kell, de bevallom néha már nem tudok. Annyi gyönyörû középkorú, vagy kis öreg kutyánk van keverékek zömében ( de még néhány fajtatisztának mondott matróna is). Egyik szebb és cukibb,mint a másik. Annyi kincs vár gazdira. Vajon sikerül még örökbeadni õket? Vagy mi leszünk az összes kutyánknak a végállomás? Szörnyû belegondolni.És nem azért,mert rossz helyük van nálunk, hanem azért,mert mindegyik kutya megérdemelne egy saját, szeretõ családot.


Húsvéti Ünnepi Nyitvatartás - 2014
2014.04.17.
2014. április 21-én, Húsvét hétfõn Állatotthonunk ZÁRVA TART. Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk minden látogatónknak, önkéntesünknek és támogatónknak :)Vigyázat, tûzijátékok, petárdák!
2013.12.31.
A szilveszteri petárdázáskor minden évben állatok ezrei rohannak világgá - sokan közülük a kocsik kerekei alatt, vagy sintértelepeken végzik vagy sosem jutnak haza.


Ünnepi nyitvatartás
2013.12.22.
A NOÉ Állatotthon december 24-26. között, valamint 31-én zárva tart. Az ünnepek alatt, illetve a két ünnep között a speciális programok (Minimenhely és fajtamentések) nem fogadnak látogatókat.

Békés, meghitt, boldog ünnepeket kívánunk!


SÉTA STOP a hõségriadó miatt!
2013.07.24.
Természetesen ha szombat, akkor nyílt nap a NOÉn. Szeretettel várunk mindenkit 10 órától. Viszont a hõségre való tekintettel holnap (2013.07.27-én) NEM lesz kutyasétáltatásra lehetõség. Egy kis pancsolásra, kényeztetésre viszont biztosan szívesen kaphatóak lesznek. :D
Várunk mindenkit szeretettel!


Hõségriadó - Fontos információk!
2013.06.17.
Szinte ránk tört a nyár a vakációval egy idõben. A korábbi szélsõséges idõjárás helyett állandó 30 fok feletti hõmérséklet embernek és állatnak egyaránt megterhelõ fizikailag. Nagyon oda kell figyelnünk háziállatainkra. Jöjjön néhány jó tanács ezzel kapcsolatban.


MIT TEGYEK, HA TALÁLTAM, MIT TEGYEK, HA ELVESZTETTEM?
2012.11.05.
12 éve segítek hazajuttatni az elveszett-talált kedvenceket, de az utóbbi pár napban csak kapkodtam a fejem, látván, hogy némelyek talált kutyák esetében nem a gazdit, hanem új gazdát keresnek az általuk talált állatoknak, ezért úgy gondoltam írok néhány sort errõl a témáról.


VIGYÁZAT - HÕSÉGRIADÓ
2012.06.19.
A szélsõséges idõjárás, a rekkenõ hõség nem csak az embereket, de az állatokat is veszélyezteti. Kedvenceink hozzánk hasonlóan hõgutát kaphatnak, kiszáradhatnak és akár el is pusztulhatnak, ha nem vigyázunk rájuk!


Kutyaiskola nyílik a NOÉ Állatotthonban
2011.10.26.
2011 november 05.-én megnyitja kapuit Budapesten a harmadik tükörmódszer szellemében oktató kutyaiskola, amely a Noé állatotthonnal szorosan együttmûködve, területileg is azonos helyen szeretne megoldást nyújtani minden kutyásnak, akik mindkét fél számára élhetõ viszonyt szeretnének kialakítani kedvencükkel. Szeretettel várunk mindenkit. Érdeklõdni, tanfolyamra jelentkezni a +36 70 369 2999-es számon ill. a http://rakoscsabai.kutyasuli.hu/ oldalon lehet!
A NOÉ Állatotthontól örökbefogadott kutyák kedvezményes áron vehetnek részt a tanfolyamokon!


Gyerek vagy kutya? MINDKETTÕ!
2010.12.10.
Nem szeretem, mikor egy kutyát leadnak azzal az ürüggyel, hogy jön a gyerek. Nem értem, hogy ez a két élõlény miért is oly összeférhetetlen sokak szerint! Általában azt mondják, ne ítélkezzék az, aki nem élte már át az adott szituációt, de szerencsére én most élem ezeket a szép napokat, így lássák az emberek a dolog másik oldalát is egy olyan embertõl, aki „benne van”.


Pedigré nélkül
2010.03.07.
Szépek, kedvesek, okosak, hûségesek. Kell ennél több? Szerintem nem.
Mégse néz rájuk senki, pedig téli esténként lábunknál ülve, séták közben, vagy álmainkat õrizve, mindig úgy tekintenek ránk, mint egy istenre. Lehet, hogy nincs pedigréjük, de mit számít az?


Az ivartalanításról
2009.10.15.
Gyakran kérik érdeklõdõk, gazdijelöltek véleményünket az ivartalanításról, amely ma Magyarországon az állatvédelem alfája és ómegája.


Linkek
2009.10.11.
Kattintson bátran!