MiniMengely logo

Gazdit keresünkGazdit keresünk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Kutya hírekKutya hírek (W)ebnapló(W)ebnapló SikertörténetekSikertörténetek Kutyatartási tanácsokKutyatartási tanácsok Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól

FórumFórum FotóalbumFotóalbum LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Számlaszám és adószám
BANK INFO:
Beneficiary Name: NOÉ ÁLLATOTTHON ALAPÍTVÁNY
BANK NAME: OTP BANK RT
Address: H-1102 Budapest, Kőrösi Csoma stny.
SWIFT: OTPVHUHB
IBAN HU66 1171 0002 2008 4606 0000 0000
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
⇐ Válasszon a cikkek közül!
Feliratkozás hírlevelünkre:


1. 2 3 4 5 | Következő

Lady Gaga (Halley) első éve!
2018.07.09.
Lady Gagát altatás elöl mentettük a Miskolci Állategészségügyi Telepről, a Miskolci Második Esély Alapítvány önkénteseinek közreműködésével. Ma pedig levelet kaptunk a gazdiktól,mert - bár számunkra is teljesen hihetetlen- de pontosan egy éve fogadták őt örökbe.. hiába no, önkénteskedés mellett néha csak így vesszük észre, hogy telik az idő.


Búcsúzunk Tőled Micike!
2018.06.08.
Fáj a szívem, sír a lelkem, de valahol mélyen azért tudom,hogy örülnünk kell mégis, hisz igazán szerető családban élhetett még 2 évig, ahol mindent megkapott. imádott családtag lett, tengerparti utazásokkal, imádattal. De azért most bőgök.


Kamiko alias Aisha..a csodakutya <3
2018.04.21.
„Csak egy kutya? Időről időre azt mondják nekem: Ébredj fel, ez „csak egy kutya”! – nem értik, miért teszi meg az ember ezeket az utakat, miért invesztál ilyen sok időt és érzést, vagy miért veri magát költségekbe, amelyek a „csak egy kutyá”-val járnak. " Nos a következő cikk csodálatos példája annak, hogy mi önkéntesek és örökbefogadók, hogy látjuk a "csak egy kutya" kérdést.... <3 Hajrá Kamiko!


Mickóval a második!
2018.04.20.
Mici nénit, aki mára már Mickóvá avanzsált, két évvel ezelőtt fogadta örökbe Nóra. Azóta pedig felfordult Mickóval a világ és olyan élményekben van része, amiről anno, ott ahonnan mentettük - a lánc végéről- még álmodozni sem mert volna.


2018 első bejelentkezője Opraaaah Winfrey
2018.01.19.
Mindig öröm számunkra, amikor egy korábbi védencünk bejelentkezik. Nincs ez másképpen most sem, főleg, hogy egy fekete gyémántról van szó, akiről azt gondoltuk, nem fog túl hamar gazdára találni. De szerencsére jött Helga és Árpi, akik pillanatok alatt észrevették az Oprah-ban rejlő kincset...nem haboztak sokáig és miután átgondolták,rájöttek, hogy ők bizony nem szeretnének tovább nélkül élni...és lám, micsoda jó döntést hoztak :) Olvassátok a szívmelengető sorokat ti is :)


Béla 10 !!! éve
2017.11.09.
10 év, mi az? Mennyit változunk, mennyi minden történik velünk? Talán több lett a szarkaláb a szemem körül, a mérleg is többet mutat alattam, de még sem mondhatom, hogy életem nagy részén túl vagyok, hogy beköszöntött az ősz.


Falco 10 éves lett! :)
2017.09.26.
Falco a hírhedt péceli gyepmesteri telepről került a gondozásunkba még 2009 májusában. Azt gondoltuk, hogy nagyon nehéz lesz őt örökbeadnunk, annak ellenére, hogy egy igazán kedves és jó természetű kutya volt,de mégis csak fekete. A feket kutyák pedig valamiért nem olyan "kelendőek", mint társaik. De csodák csodájára, alig 5 hónapot töltött náluk és rámosolygott a szerencse :) Most pedig, hogy betöltötte a 10. életévét kaptunk egy kis beszámolót gazdájától, Emesétől :) Még nagyon sok, boldog, együtt töltött évet kívánunk Nektek! :)


Vödör első éve!
2017.09.20.
Mindenkinek vannak kedvencei. Kár is lenne tagadni. Mindannyiunk szívében van (nem egy, nem kettő, hanem nagyon sok) olyan kutya, akit szívünk szerint hazavinnénk, de sajnos nem vagyunk se milliárdosok, se farm tulajdonosok...így muszáj vagyunk az eszünkre hallgatni és csak drukkolni azért, hogy végre valaki beleszeressen a kiválasztottunkba. Nos sokunk nagy kedvence volt Vödör, aki bár igazán nagy testtel áldották meg, ő ezzel véletlenül sem volt tisztában. Úgy bújt, mintha maximum egy pincsi méretű kutya lenne. Azt hittük ő bizony sokáig fogja a vendégszeretetünket élvezni, ám jöttek Péterék és egy csapásra megváltozott minden. Vödörbe szerettek bele képek alapján, majd személyesen is... csak ŐT szeretnék! A kerítés elkészítése után pedig már költözhetett is hozzájuk. Micsoda nap volt...s ennek már 1 éve! Hihetetlen, hogy telik az idő! Ennek alkalmából kaptunk egy képekkel tarkított beszámolót, ami azt hiszem mindannyiunk nevében mondhatom, hogy tényleg könnyeket csalt a szemünkbe. Fantasztikus látni, hogy honnan, hova jutnak el a kutyáink és ilyenkor mindig erőre kapunk még ha kiskanállal is meregetjük ki a tengert, akkor is van értelme csinálnunk ezt.


Tíz évünk Trombitával
2017.09.14.
A tökéletes élet receptje szerintünk: Végy egy csodaszép kutyát, akit előző tulajdonosa szemétnek tekintett és kidobott. Adj hozzá két csodálatos embert, akik azonnal észreveszik a titkos kincseket. Tegyél hozzá, nagyon nagyon sok boldogságot, szeretetet és sokszor 10 fantasztikus évet! És tádááámm....


Egy "Helló" Lady Gagától!
2017.07.17.
Lady Gaga esetében nem indult problémamentesen az ismerkedés, mert bizony Lady a macskateszt alkalmával (igaz nem agresszívan),de elindult a macskák után... attól féltünk, hogy ezáltal elesik egy szuper helytől, de Timi és Helga bizony nem adta föl! Nagyon sok hétvégén keresztül fáradhatatlanul jöttek és ismerkedtek Lady Gagával tovább, hogy kialakíthassanak vele egy elválaszthatatlan köteléket és sokkal jobban hallgasson majd rájuk örökbefogadáskor és utána. Lady pedig immár több,mint egy hete él új családjában és a levelet olvasva igazán azt érezhetjük, hogy bizony megérte a lányok kitartása.


Kolett, aki mára Bodza lett :)
2017.05.30.


Kolett azok közé a kutyáink közé tartozott, hogy már a hozzánk kerülésekor tudtuk/éreztük...a csodás mosolya biztosan hamar el fog kápráztatni másokat is rajtunk kívül. Igazunk is lett, hiszen Kolett egészen hamar betette a fenekét a tutiba, most pedig - közel egy év elteltével- bejelentkezett nálunk, hogy hírt adjon magáról!


Sramli 18 (!!!!!) éves lett!
2017.04.26.
Az örökbefogadott kutyák esetében majdnem csodaszámba menõ dolog, de szerencsés csillagzat alatt születettet mindenképpen jelent, ha valaki meg tudja ünnepelni a 10. közösen eltöltött évfordulót, de arra már szinte szavak sincsenek, hogy milyen fantasztikus dolog az, ha ez egyben a kutyánk 18. (!!!!!) születésnapja is. Sramlinak és Áginak ezúton is kívánunk csodálatos szép születésnapot és még sok közösen eltöltött évet! :)


Mici néni évfordulója!
2017.03.29.
Mici néni éveken át élt a püspökladányi menhelyen, igaz szerették, de mégsem volt igazi családja. Aztán átköltözött a NOÉ Állatotthonba és egész kis rajongótábora lett, akik minden rezdülését imádták... mígnem jött egy levél, egy fiatal állatorvosi egyetemen tanuló lánytól, hogy õ bizony beleszeretett képek alapján Micibe..szeretné õt örökbefogadni! A személyes találkozáskor sem lanyhult az imádat, ami (a képeket tekintve), napról napra csak erõsebb Mici és a gazdik között! Ezzel a kis beszámolóval is szeretnénk mindenkit arra sarkallni, hogy tárja ki a szívét a nem fiatal, de annál nagyobb szívvel rendelkezõ kutyák felé! Mert az idõs kutyáknál nincs csodálatraméltóbb lény a Földön!


Rizibizi jelentkezik
2017.02.17.
Sükike, aki a NOÉ Állatotthon MiniMenhely Projektjének keresztségében a Rizibizi nevet kapta (immár 11 éve!!!), bejelentkezett egy szuper kis beszámolóval a régi motorosok és az új "lájkolók" örömére :-) Rizibizi is egyike azon kutyáinknak, akik bár hátránnyal indultak az életben (hiszen süketen született),de varázslatos személyiségével mindenkit elvarázsolt egy pillanat alatt... Most a gazdi tollából kaptunk egy beszámolót arról, hogy milyen jól választhatunk, ha nyitottak vagyunk :-)


Wendy és Cherry ismét jelentkezik! :)
2017.01.09.
Wendy és Cherry, akik nálunk még a Vekker és Csalán nevet viselték ismét bejelentkeztek nálunk egy beszámolóval, ami reméljük a ti szíveteket is megmelengeti ezen az igencsak hideg hétfõ reggelen! :)


Gyula beköszön!
2016.12.19.
Van pár olyan kutyánk, aki nálunk nõ fel...akire éveken keresztül senki szinte rá se néz. Az önkénteseink látják bennük a nem is olyan apró csodákat,de az örökbefogadók hada elhalad mellettük. De hiszünk benne, hogy mindenkinek van egy igazi társa, aki csak rá vár... és tudjátok, mi hiszünk a csodákban :) Ebben az esetben is beigazolódott, hogy hinnünk kell!


Egy nagy Vödörnyi boldogság!
2016.10.27.
Vödör, egy nagy vödörnyi..mit vödör, lavóóóórnyi boldogságot hozott már a mi életünkbe is. A hatalmas, medvét megszégyenítõ testméretekkel rendelkezõ kutya, nem tudta magáról, hogy mekkora is valójában, ezért ölebnek képzelte magát és így is bújt az emberhez. Azt gondoltuk, ekkora testmérettel nem kerül a könnyen gazdához adható kutyáink közé, de legnagyobb örömünkre erre rácáfolt :) Kati és Peti PONT ilyen kutyát álmodott meg magának és az elsõ találkozás után már megpecsételõdött az õ kis közös életük. Pár hétvégén keresztül még ismerkedtek egymással, majd szeptember végén ez a mackótestbe bújt csöppség végre beköltözhetett CSALÁDJÁBA, ahol nagyjából egy perc alatt otthon is érezte magát :) Ilyen gazdisodást kívánunk minden védencünknek :)


Mici néni fél éve
2016.10.12.
Hihetetlennek tûnik még leírva is, hogy bizony Mici nénink már FÉL ÉVE GAZDÁS és rendkívül BOLDOG kutya :)


Bakancs, alias Bamby fél éve
2016.10.03.
Bakancs 2012 óta (10 hónapos korától kezdve) élt a menhelyen...sok önkéntesünk imádta Õt addig (meg azóta is :D), ameddig Ildiék rátaláltak és immár 6 hónapja élnek együtt, CSALÁDKÉNT! További sok, boldogságban eltöltött idõt kívánunk Nektek!


Gizipók még mindig csuda(szép)pók!
2016.09.26.
GiziPók...csodapók... ha ránéztek a fényképeire, gondolom nem fogtok csodálkozni rajta, hogy miért volt sokunk nagy kedvence :) Hihetetlen abba belegondolni, hogy már 4 év eltelt azóta, hogy örökbefogadták, de még nagyon sokszor ilyen boldog négy évet kívánunk Csillának és Gizinek! :)1. 2 3 4 5 | Következő